Стефановић: Стање пуне борбене готовости и даље траје

© Министарство одбранеПрипадници 63. падобранске бригаде ГИФ1
Припадници 63. падобранске бригаде ГИФ1 - Sputnik Србија
Пратите нас
Војска и полиција су и даље у стању пуне борбене готовости, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је подсетио да је то стање уведено у уторак због упада косовских специјалаца на север КиМ, а трајаће, истиче министар, докле год буде процењено да је то потребно. Такође, све посебне и специјалне јединице МУП-а спремне су да у најкраћем могућем року буду ангажоване за оптимално извршење свих задатака, рекао је Стефановић за јавни сервис.

Специјална бригада Војске Србије - Sputnik Србија
Драматично на северу КиМ, Војска Србије у стању пуне борбене готовости

Упитан када би могло да буде укинуто стање пуне борбене готовости, рекао је да се сваког дана раде процене и да ће оно бити укинуто или спуштено када се створе услови.

Поводом навода да је акција на северу КиМ била полицијска, Стефановић је упитао где то полиција нокаутира жене и децу, лупа аутомобиле и пуца изнад грађана, баца шок бомбе на ненаоружане људе који не пружају отпор.

„То не постоји нигде, да полиција пуца људима изнад глава из аутоматског оружја“, рекао је министар.

Стефановић каже да су људи на Космету узнемирени и да су му зато циничне изјаве да је реч о рутинској операцији коју Србија треба да подржи.

Понавља да се све дешавало на начин који не може да се подведе под полицијску акцију.

Стефановић је поручио да је ситуација сложена. Такође, пита како да се разговара са људима који потпишу неки споразум, а онда кажу да су се предомислили.

Истиче и да је Београд забринут за Србе на КиМ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала