Амерички конгресмен: Срби су грозан народ и смрадови! (видео)

© burchett.house.govТим Бурчет
Тим Бурчет - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички републикански конгресмен Тим Бурчет каже да је разговарао са бившом председницом привремених приштинских институција Атифетом Јахјагом о, како је рекао, „смрадовима из Србије“.
Приштина, током прославе 10 година тзв. независности тзв. Косова - Sputnik Србија
Срби добијају још један озбиљан разлог да одговоре Приштини

Како наводи „Блиц“, скандалозне увреде на рачун Србије Бурчет је поделио на Твитеру 30. априла, где је своје пратиоце путем видео-записа обавестио о исходу састанка са Атифетом Јахјагом, коју је назвао „срдачном дамом“.

„Састао сам се са бившом председницом Косова, она је једна прилично срдачна дама. Разговарали смо о оној ђубради у Србији, о њиховим ратним злочинима, посебно силовањима. Они су грозан народ“, навео је Бурчет, који је конгресмен из Тенесија.

Пренео је да је са Атифетом Јахјагом разговарао о ратним злочинима које су, како тврди, „починили смрадови у Србији, које нико не жели да приведе правди“.

​„Причали смо о страшним злочинима које су Срби учинили, посебно о гнусним силовањима и свим осталим ратним злочинима које су учинили тамо. Они су грозан народ, сад сви промишљамо како да их приведемо правди. По мени, они немају нимало храбрости, људи у Србији немају храбрости да реше ратне злочине, али се надам да ћемо их притиснути“, истакао је Бурчет.

Балкан, буре барута - илустрација - Sputnik Србија
Треба ли Срби да страхују: Американци предвиђају оружани сукоб на Балкану

„Блиц“ наводи да ни данас, након више од месец дана од састанка, није познато који је разлог састанка ова два политичка субјекта и подсећа да је Бурчет пажњу светске јавности скренуо на себе врло чудним идејама.

Он се 1999. године нашао у жижи јавности након што је пропагирао легализацију коришћења животиња убијених на путу у исхрани, а своју идеју је правдао речима да је то „здраворазумска ствар“ и да не треба бацати храну.

„Блиц“ додаје да је Бурчет једној породици у лошој материјалној ситуацији дао да користе месо јелена кога је усмртио својим возилом на путу, због чега је био кажњен.

У своју биографију је уврстио и три финансијске афере, будући да је покушао да утаји порез и не пријави новац, али је сваки пут био ухваћен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала