Победом над Хрватима нишки кошаркаши у финалу турнира у Москви

© D. B. / Južne vestiКошаркаши Универзитета у Нишу
Кошаркаши Универзитета у Нишу - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркаши Универзитета у Нишу пласирали су се у финале међународног турнира у Москви, чиме су осигурали медаљу са овог такмичења. У полуфиналу су победили селекцију из Хрватске са 106:82 (33:21, 21:19, 26:22, 26:20), преносе „Јужне вести“.

Нову победу, трећу на терену и четврту укупно, остварили су студенти из Ниша пошто су били бољи од Свеучилишта Сјевер из Вараждина. Осим почетних 2:0 и 5:2, екипа из Хрватске није имала предност, а Нишлије су брзо преокренуле и држале резултат под контролом и повеле са 19:7, а прву четвртину добиле са 33:21.

Данило Тасић је са 20 поена био најефикаснији у нишком тиму, а пратили су га Љубомир Чампара са 18, Стефан Савић са 17 и Марко Бранковић са 14. У тиму из Вараждина Патрик Јамбовић је дао 23 поена.

У борби за трофеј нишки кошаркаши ће играти у понедељак, 3. јуна, против бољег из дуела Русија 1-Кинески Тајпех.

Нишки Универзитет представљају студенти Матеја Тодорић, Димитрије Раичевић, Љубомир Чампара, Мирослав Пашајлић, Страхиња Стојачић, Горан Остојић, Данило Тасић, Стефан Савић, Стефан Стојиљковић и Марко Бранковић. Стручни штаб чине професори Факултета спорта и физичког васпитања Миодраг Коцић и Драгана Берић, као и тренер Марко Цветковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала