Штрахе: Био сам наиван

© REUTERS / Leonhard FoegerХајнц-Кристијан Штрахе
Хајнц-Кристијан Штрахе - Sputnik Србија
Пратите нас
Доскорашњи аустријски вицеканцелар и некадашњи лидер Слободарске партије Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе истиче да му је тренутни приоритет расветљавање случаја који је довео до његовог политичког пада.

„Расветљавање овог случаја је тренутно једини приоритет. То питање је изнад свих других и није само у мом интересу, већ и у интересу ФПО, као и владе која је распуштена због тога, а на крају и земље. Успоставио сам радну групу и тим саветника који свакодневно добијају нова сазнања. Та сазнања не стижу из медија, већ из сопствене истражне делатности“, објаснио је Штрахе, који је морао да поднесе оставку на све политичке функције након што је објављен видео-снимак од пре две године на ком се види како на Ибици девојци која се представила као нећака једног руског милијардера нуди државне послове за финансијску подршку његовој странци.

Вице-канцелар Аустрије Ханс Кристијан Штрахе - Sputnik Србија
Огласио се Штрахе

Штрахе је, у интервјуу бечком дневнику „Естерајх“, рекао да тренутно не размишља о својој политичкој будућности, већ му је важно да се све расветли.

„Понашао сам се увек коректно, у складу са законом и на основу програма ФПО. А последњих годину и по мог рада као вицекланцелар и министар су најбољи доказ за то“, поручује он.

Иако је дубоко разочаран наводним кршењем договора од стране Себастијана Курца, који је, према његовим речима, обећао наставак рада владе ако поднесе оставку, он не жели да искључи сарадњу са Народном партијом (ОВП) у будућности.

Исто тако не искључује ни сарадњу са Социјалдемократском партијом, јер каже да као демократа не жели да искључи ниједну опцију.

Штрахе је изразио посебно задовољство исходом избора за Европски парламент, где његова ФПО није претрпела велики пад, као што се прогнозирало.

„Исход је показао да наши гласачи нису дозволили да их политички атентат пољуља и одлучили су у складу са успешним радом владе, мене и целе странке. Гласачима је немогуће манипулисати. На то нису рачунали они који су објавили снимке, иако је нанета штета велика“, рекао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала