„Ево снимка, доста више с лажима!“ Скандал због Трампових изјава о британској принцези

© AP Photo / Dominic LipinskiМеган Маркл и принц Хари
Меган Маркл и принц Хари - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп стиже сутра у званичну посету Великој Британији, током које ће се састати са краљицом Елизабетом Другом и принцом Харијем, али не и са његовом америчком супругом Меган Маркл, коју је у интервјуу британском „Сану“ назвао „злочестом“, што је данас негирао и за све оптужио „медије који објављују лажне вести“.

„Никада нисам назвао Меган Маркл ’злочестом‘. То су измислили медији који објављују лажне вести!“, поручио је Трамп на овој друштвеној мрежи.

Он је путем Твитера реторички упитао „Си-Ен-Ен“ и „Њујорк тајмс“ да ли ће се извинити због овога шефу Беле куће, преноси Танјуг.

„Сумњам!“, сâм је себи одговорио Трамп.

​На његову објаву реаговао је корисник Твитера Волтер Шауб, на чијем налогу пише да је бивши директор америчке државне Канцеларије за етичко понашање власти, којој је задатак спречавање сукоба интереса код федералних званичника и службеника.

„Ево снимка на којем си је назвао злочестом. Доста више с лажима!“, твитовао је Шауб.

Он је приложио снимак са Јутјуба на којем се чује разговор Трампа са новинарем „Сана“, а који је пренела америчка телевизија „Еј-Би-Си“.

​Би-Би-Си је јуче пренео да је Трамп у интервјуу британском таблоиду био упитан за критичке коментаре на његов рачун које је изрекла Меган Маркл, Американка која је удајом за британског принца Харија постала војвоткиња од Сасекса.

Она је уочи америчких председничких избора 2016. године подржала Трампову ривалку Хилари Клинтон и најављивала да би могла да напусти САД ако Трамп победи.

Трамп је, након што је саслушао питање новинара „Сана“, рекао да није знао за те њене коментаре.

„Шта да кажем? Нисам знао да је злочеста“, навео је шеф Беле куће.

Без обзира на то, Трамп је оценио да ће она бити „веома добра“ америчка принцеза и да је „фино“ то што је она постала чланица британске краљевске породице.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала