Пјонгјанг: Смењени званичник поново у милости?

© REUTERS / Kyodo/via REUTERSКонгрес Радничке партије у Пјонгјангу, престоници Северне Кореје, 9. мај 2016.
Конгрес Радничке партије у Пјонгјангу, престоници Северне Кореје, 9. мај 2016. - Sputnik Србија
Пратите нас
Државни медији у Северној Кореји објавили су фотографије смењеног главног преговарача те земље у разговорима о нуклеарном наоружању са САД, Ким Јонг Чола, како присуствује концерту у близини лидера Ким Џонг Уна.

Централни трг Ким Ил Сунга у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Јужнокорејски медији: Северна Кореја погубила пет функционера због пропалих преговора са САД?
Ким, који је смењен јер је пропао самит са Вашингтоном у Ханоју, виђен је како седи у истом реду, пет седишта од севернокорејског лидера, заједно са осталим високим званичницима, преноси АП.

Агенција подсећа да је Ким био главни преговарач и пандан америчком државном секретару Мајку Помпеу од када је Ким Џонг Ун започео разговоре са САД прошле године. Он је путовао у Вашингтон и срео се са Доналдом Трампом два пута, пре него што су одржана два самита САД и Северне Кореје.

Јужнокорејски лист „Чосун илбо“ пренео је прошле недеље изјаву неименованог извора да је Ким Јонг Чол осуђен на тежак рад и поновно идеолошко образовање, зато што је пропао самит са САД.

Лист је такође известио да је високи изасланик Ким Хјок Чол, који је учествовао у припремама за самит, погубљен заједно са још четири званичника из севернокорејског Министарства спољних послова зато што су, како се наводи, издали Ким Џонг Уна након што су их придобиле САД.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала