Русија одговорила Трампу: Ми никога не информишемо о својим стручњацима у Венецуели

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаКомандни центар руске војске
Командни центар руске војске - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија није разговарала са трећим државама о раду својих стручњака у Венецуели, саопштења о наводном смањењу њиховог броја су спекулације, рекао је новинарима помоћник руског лидера Јуриј Ушаков.

„На ту тему ником ништа не говоримо“, одговорио је представник Кремља на молбу да прокоментарише пост америчког председника Доналда Трампа на Твитеру, према којем је Москва наводно информисала Вашингтон о повлачењу већине „својих људи“ из Венецуеле.

Доналд Трамп - Sputnik Србија
Неочекивани Трампов твит о Русији

Према мишљењу Ушакова, може се само нагађати шта стоји иза саопштења америчког лидера.

„Иза тих саопштења стоје неке спекулације о раду који Русија изводи у Венецуели“, рекао је помоћник председника Русије, нагласивши да се у Боливарској Републици налазе углавном „стручњаци техничког профила“ у војно-техничкој области и области економије.

И шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је у интервјуу за РБК оценио као „фејк“ саопштење да је Русија наводно повукла „своје људе“ из Венецуеле и о томе обавестила Доналда Трампа. Он је подсетио да Русија никад није крила да се руски стручњаци налазе у Венецуели у складу са уговорима који су потписани пре много година.

Раније је лист „Волстрит џурнал“ објавио да је Русија почела да повлачи део војних саветника из Венецуеле. Позивајући се на извор близак Министарству одбране Русије, лист је саопштио је да „Ростех“, који се бави обуком локалних стручњака за коришћење руске војне технике, смањио број саветника са хиљаду на неколико десетина.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала