Путин Американцима: Да ли сте полудели?

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Самопроглашени председник Венецуеле Хуан Гваидо је симпатичан човек, али његов начин доласка на власт ствара хаос, рекао је председник Русије Владимир Путин.

„Он је симпатичан човек, према њему се односим апсолутно неутрално, али ако то преведемо у праксу, такав начин доласка на власт — човек је изашао на трг, погледао у небо и пред Господом се прогласио за шефа државе. Зар је то нормално? Тако ће избити хаос у целом свету“, рекао је Путин током разговора са руководиоцима иностраних информационих агенција у оквиру Петербуршког међународног економског форума.

Државни секретар САД Мајк Помпео - Sputnik Србија
Процурио снимак: Помпео открио откад Америка „кува“ у Венецуели

„Хајде да у САД на тај начин бирамо председника. Било где, премијера у Великој Британији, председника у Француској. Шта ће тада бити? Желим да питам оне који то подржавају: да ли сте полудели? Знате ли до чега ће то довести?“, истакао је руски председник.

Опозиција у Венецуели је 30. априла покушала да изведе државни преврат. Тада су се председник Парламента Хуан Гваидо, који се незаконито прогласио за шефа државе, и његове присталице окупили у Каракасу испред војне базе „Карлота“. Гваидо је раније позвао народ и армију Венецуеле да изађу на улице како би са власти свргнули законитог председника земље Николаса Мадура.

У Венецуели су 21. јануара почели масовни протести против Мадура, недуго након што је положио заклетву. Низ западних земаља на челу са САД подржао је Гваида као председника. Русија, Кина, Турска и друге државе подржавају легално изабраног председника Мадура.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала