Руска омбудсманка посетила Красношчекова: Његово стање стабилно (видео)

© Sputnik / Милош ЋурчинТатјана Москаљкова у посети ВМА
Татјана Москаљкова у посети ВМА - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска омбудсманка Татјана Москаљкова, која борави у посети Србији, посетила је пребијеног руског држављанина и припадника УН на Косову Михаила Красношчекова, који се тренутно налази на Војномедицинској академији на лечењу, и том приликом изјавила да цела Русија прати његово здравствено стање.

„Сви помно пратимо како је Ваше стање, надамо се да ћете ускоро у потпуности оздравити“, рекла је Москаљкова Красношчекову и пожелела му брзи опоравак.

Татјана Москаљкова - Sputnik Србија
Руска омбудсманка о пребијању Красношчекова: Покренули смо кривични поступак

Она је истакла и да је пребијањем Красношчекова бачен изазов Уједињеним нацијама, али и Русији, те да се нада да ће истрага бити објективна како би се прикупили сви докази и како би одговорни били приведени правди.

Москаљкова намерава и да се лично обрати комесарки Савета Европе за људска права Дуњи Мијатовић како би све надлежне институције дале „адекватну оцену минулих дешавања“.

Са своје стране Красношчеков је оценио да је нападом на њега самопроглашено Косово дискредитовало целокупну мисију УН.

Он је додао и да се већ данас осећа боље захваљујући напорима српских доктора, али да није сигуран да ли ће након опоравка моћи да се врати својим обавезама на Косову због „питања политике и безбедности“.

„Нажалост, власти самопроглашеног Косова желе да дискредитују припадника УН и целокупну мисију те светске организације“, истакао је.

Истовремено, начелник ВМА Мирослав Вукосављевић рекао је да је стање Красношчекова стабилно, али да је још рано говорити када ће се у потпуности опоравити.

Како је прецизирао, хематом који је настао након ударца се повлачи, али постоје промене на очном дну, које су последице тешке контузије и које настају након тешких повреда тупим предметима. Вукосављевић се нада да ће исход и те повреде бити добар и да хируршка интервенција неће бити потребна.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала