Адреса српског културног простора: Путеви који се укрштају

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
О новом наслову двоструког добитника Нинове награде, роману „Адреса“ — причи о Београду и људима који су га вековима бранили од освајача најразличитијих врста, у емисији „Орбита културе“ разговарамо са његовим аутором, писцем Драганом Великићем.
Адреса српског културног простора: Путеви који се укрштају

Шта ћемо све видети, чути и у чему уживати на предстојећем Београдском летњем фестивалу, 28. „Белефу“ који се одржава од 21. јуна до 7. јула, шта се све нашло у његових 20 културних програма, за „Орбиту“ открива уметнички директор „Белефа“ Александар Саша Илић.

Да ли су после балетске премијере „Лабудовог језера“ испраћени стојећим овацијама млади солисти Татјана Татић и Игор Пастор успели да среде утиске и да се припреме за прву репризу — откриће нам ови уметници који су овом премијером потврдили изузетан таленат, али и драгоцену важност тимског рада у играчкој уметности.

Слушајте нас и сазнајте какви се све тонови укрштају на новом албуму блуз музичарке и кантауторке Катарине Пејак, чији је назив „Путеви који се укрштају“.

Зашто је прича о српском културном простору заправо једна концепција друштва, зашто промишљање тог простора значи увезивање српског народа са самим собом и истовремено рад на томе да српска култура буде и инклузивнија и отворенија за сарадњу са другим културама, за Спутњик објашњавају министар културе Владан Вукосављевић и универзитетски професори Милош Ковачевић и Петар Пјановић.

Емисију „Орбита културе“ слушајте суботом од 10 сати на таласима Радија Студио Б и онлајн на нашем сајту.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала