ЕКСКЛУЗИВНО Дачић објаснио Американцима зашто је написао „Косово је Србија“ на сто долара

© Tanjug / Раде ПрелићМинистар спољних послова Србије Ивица Дачић
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Поруком „Косово је Србија“ не да нисам уништио новчаницу од сто долара нити увредио Бенџамина Френклина, већ сам поступио потпуно у складу са суштинском идејом тог америчког великог научника и државника.

Ово је изјавио за Спутњик шеф српске дипломатије Ивица Дачић поводом реакције амбасаде САД у Београду која је осудила његово учествовање у интернет изазову, пошто је на новчаници од сто долара ћирилицом исписао поруку „Косово је Србија“ и потписао се.

Подсетимо, амбасада САД у Београду је саопштила:

Ивица Дачић - Sputnik Србија
Амбасада САД о „Дачићевим доларима“: Министар би требало да размисли о својим поступцима

„Уместо што уништава новчаницу са ликом великог америчког научника и државника Бенџамина Френклина, министар Дачић би можда могао да размисли о својој изјави: ’Буди у рату са својим пороцима, у миру са својим суседима‘.“

Дачић је за Спутњик одговорио:

„Србија ће се увек борити против сваке порочне и лажне нарко-државе и увек ћемо тежити миру са свим суседима. Србија само никад неће третирати сопствену земљу као суседну, као што то неће чинити ни Америка. И као што то не би чинио ни Бенџамин Френклин. Оно што сам учинио је поштовање универзалног принципа свих признатих држава, па и САД и Србије.“

Поводом преговарачке битке за будућу судбину Косова и Метохије, Дачић нас је подсетио на још једну мудру поруку Бенџамина Френклина која гласи:

„Онај ко има стрпљења, може имати шта хоће!“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала