Милер: Рок за изградњу „Северног тока 2“ у Данској пет седмица

Пратите нас
Реални рок за изградњу гасовода „Северни ток 2“ на територији Данске је максимално пет седмица, рекао је директор „Гаспрома“ Алексеј Милер на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

„Знате да су избори већ прошли. Тамо се формира нова Влада. Деоница која постоји у Данској, чак и независно од маршруте, веома је кратка, плус-минус 130 километара. Реално је за сам посао у данском сектору потребно максимално пет седмица радова“, рекао је Милер.

Он је додао да још није истекао крајњи рок да Данска изда дозволу за изградњу „Северног тока 2“ на њеној територији.

„Ја заправо знам тај рок. Нећу вам о њему говорити. Могу да кажем да још није истекао. За сада још траје и неће истећи сутра“, рекао је Милер.

Пројекат изградње „Северног тока 2“ подразумева постављање два крака цевовода од Русије до Немачке, којим би се допремало 55 милијарди кубних метара гаса.
План је да се цевовод изгради до краја ове године. Он ће проћи кроз територијалне или искључиве економске зоне држава дуж обале Балтичког мора — Русије, Финске, Шведске, Данске и Немачке. Остало је још да се добије грађевинска дозвола од Копенхагена.

Том пројекту се противе Украјина и балтичке земље, као и САД, које Европљанима нуде свој течни природни гас.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу одржава се од 6. до 8. јуна.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала