Путин посаветовао Зеленског како да буде добар државник

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Да би се неко бавио државним пословима, мора да има искуство и знање, као и храброст да преузме одговорност за последице својих одлука. То су особине које би могао да има нови лидер Украјине Владимир Зеленски, али за сада се још никако није испољио, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Зеленски: Грађани, шта ви мислите о преговорима с Русијом?

Говорећи о новом украјинском лидеру, Путин је навео да је он одличан глумац, али да је једна ствар играти некога, а друга бити неко. За глумца је важан, на пример, таленат претварања у неког другог, а за бављење државним пословима потребне су друге особине, рекао је руски председник на пленарном заседању Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

„Потребни су одређено искуство и знање. Потребно је умеће да се пронађу главни проблеми, да се увиде, да се пронађу инструменти за решавање тих проблема, умеће да се окупе способни људи у један тим, да се с њима успоставе добри односи, да им се верује, да им се да могућност да слободно мисле и да предлажу решења и да бирају та решења“, објаснио је Путин.

Према његовим речима, важно је, такође, да се милионима људи објасне мотиви свог понашања приликом доношења одлука.

„И најважније — потребно је имати храброст и карактер да се преузме на себе одговорност за последице тих одлука. Не говорим да господин Зеленски нема те особине, могуће је сасвим да их има. Можда му фали искуства, али то је, како се код нас каже, нешто што доноси живот, то брзо долази. Има ли све друге квалитете које сам набројао? Сасвим је могуће, али ја то не знам. За сада се још није никако испољио“, оценио је Путин.

Руски председник је додао да се од украјинског лидера, за сада, могу чути противречне изјаве — „током предизборне кампање једно, а после избора друго“.

„Видећемо временом шта ће бити“, истакао је руски председник и додао: „Не кажем да је он, који још ништа није урадио, већ све покварио својим изјавама. Није. Видећемо“.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу одржава се од 6. до 8. јуна.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала