Златна звезда Форума: Сви би да виде руског конкурента „бентлију“ и „ролс ројсу“ (видео)

© Sputnik / Оливера Икодиновић„Аурус сенат“ у златној боји
„Аурус сенат“ у златној боји - Sputnik Србија
Пратите нас
Један од најфотографисанијих експоната Међународног економског форума у Санкт Петербургу је аутомобил руске производње „аурус сенат“ у златној боји за кога западни медији кажу да је директан конкурент „бентлију“ и „ролс ројсу“.
Aurus - Sputnik Србија
Због чега је специфичан кабриолет „аурус“

„Аурус“ је „паркиран“ у главном холу „Експофорума“, а гости и учесници економског форума могу да направе селфи поред овог седана, с обзиром да је специјално за фотографисање постављена селфи-камера. Поједини високи гости имали су чак и прилику да седну за волан овог луксузног аутомобила. 

Произвођач — компанија НАМИ је прецизирала да је на форуму представљен прототип, а не серијска верзија „ауруса“. Цена и званичан старт продаје нису објављени, али се раније писало да за возилима марке „аурус“ влада велико интересовање и да је више од 500 поруџбина стигло. 

Очекује се да ће прве испоруке у малопродаји почети 2020. године. Медији спекулишу да ће најјефтинији модел марке „аурус“ коштати најмање 10 милиона рубаља (око 136 хиљада евра).
Иначе, „аурус“ је тржишни назив за лимузине из пројекта „Кортеж“, који предвиђа производњу аутомобила, пре свега, за руске званичнике.

Руски председник Владимир Путин се први пут провозао у блиндираној верзији „ауруса“ на дан када је инаугурисан. Кабриолет верзију јавност је имала прилику да види на Паради победе у Москви, 9. маја, када jе на Црвеном тргу током војне параде у њему руски министар одбране Сергеј Шојгу примио рапорт на Паради победе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала