БиХ: Могуће увођење ванредног стања и полицијског часа због миграната

CC0 / / Затвор
Затвор - Sputnik Србија
Пратите нас
Комесар МУП-а Унско-санског кантона Мујо Коричић најавио је да ће предложити увођење ванредног стања уколико се озбиљно не приступи проблему мигрантске кризе. Ванредно стање подразумеваће и полицијски час.

Коричић је истакао да би, у том случају, полиција утврдила правила понашања на подручју Унско-санског кантона.

Мигранти на граници БиХ - Sputnik Србија
БиХ: Могуће херметичко затварање границе са Србијом

„Огорчен сам односом према овом кантону. Доживљавају нас као граничаре, као да нисмо саставни део БиХ. Управа полиције може да одговори на све изазове, али сам очекивао да ће се овом проблему озбиљно приступити. Топлије време донело је бројнији талас миграната“, рекао је Коричић за сарајевске медије, преноси РТРС.

Како је додао, дневно се Железницом Федерације БиХ довезе 100 миграната.

„То није нормално, то може само у БиХ. Мигрантска криза постала је само проблем Унско-санског кантона и ове Управе полиције“, рекао је он.

Каже и да је поразно што ни после девет месеци на нивоу БиХ није донета стратегија за управљање мигранстком кризом, нити има назнака да ће се то десити.

„Чим сам ступио на ову дужност, схватио сам да се криза мора контролисати на локалном нивоу, јер они који су законом задужени за управљање овом ситуацијом, пре свега мислим на Министарство безбедности БиХ, немају решење. Систем је заказао“, истакао је Коричић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала