Протест „Један од пет милиона“ и шетња у Београду 27. пут (видео)

© Tanjug / TANJA VALICПротест „Један од пет милиона“ у Београду
Протест „Један од пет милиона“ у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Протест грађана „Један од пет милиона“, 27. по реду, почео је и ове суботе код Теразијске чесме, а протестна шетња завршена је испред зграде јавног медијског сервиса.

Грађанима се најпре обратио драматург Синиша Ковачевић, који је рекао да нема другог избора него да се победи и поручио:

„Ми ћемо победити, јер немамо другу државу и Србија нема никог другог сем нас.“

Новинар Вукашин Обрадовић рекао је да захтеви демонстраната нису максималистички, већ рационални и „могу бити прихватљиви за велики број грађана, без обзира на њихова политичка опредељења“, пренео је Танјуг.

Присутнима се обратио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поруком:

„Ми на унапред покрадене изборе више нећемо излазити“, те додао да се „ова борба неће добити на мишиће, већ на кликер, памећу, способношћу и упорношћу“.

Он је рекао и да се посланици који бојкотују рад Скупштине Србије неће враћати у парламент.

Након обраћања испред Теразијске чесме кренула је протестна шетња улицама Краља Милана, Ресавском, Булеваром краља Александра, преко Таковске, до зграде Радио-телевизије Србије.

На зграду РТС демонстранти су лепили налепнице на којима је писало „Стоп лажима“ и „Буди нормалан“, као и поруке генералном директору Драгану Бујошевићу и уреднику информативног програма Ненаду Љ. Стефановићу, а испред зграде јавног сервиса одржан је и „Дневник слободне Србије“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала