Америка чини све да ослаби односе Русије и Кине

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Кине Си Ђинпинг и председник Русије Владимир Путин
Председник Кине Си Ђинпинг и председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су спремне на све како би ослабиле односе Русије и Кине и већ спроводе планове за постизање овог циља, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на телевизији „Русија 1“.

„Они (Сједињене Америчке Државе) ће покушати да учине све да ова сарадња, која постоји између Москве и Пекинга, у најмању руку ослаби – све ће бити стављено на коцку. И већ је стављено, већ постоје програми, планови који се већ проводе“, објаснила је Захарова.

Она је такође напоменула да су се на Западу „много уплашили“ онога што се дешава у односима између Русије и Кине.

Владимир Путин и Си Ђинпинг - Sputnik Србија
Да ли ће Русија и Кина направити војни савез? Ево шта каже Путин

У среду су у Москви одржани преговори између председника Русије Владимира Путина и његовог кинеског колеге Си Ђинпинга. Посета кинеског председника Русији настављена је 6. и 7. јуна у Санкт Петербургу, где је био главни гост овогодишњег Међународног економског форума.

Према речима председника Кине, руско-кинески односи се непрестано развијају и доживљавају најбољи период свог развоја. Русија и Кина чврсто подржавају једна другу и штите виталне интересе обеју земаља, истакао је Си Ђинпинг, наводећи да је Русија држава коју он најчешће посећује.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала