Кецмановић: Ратне игре никад не престају (видео)

© SputnikМаша Радовић и Владимир Кецмановић
Маша Радовић и Владимир Кецмановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Рат је у природи човека и док буде људи биће и рата. Није добро што су у данашњем свету игре које се играју, чини ми се, опасније него што су икада биле. Остаје нам да се надамо да ће бити ограничене, каже у интервјуу за Спутњик писац Владимир Кецмановић.

Алудирајући на наслове његових дела, од писца, сценаристе и колумнисте Владимира Кецмановића сазнали смо стоји ли на лицу Србије Каинов ожиљак и ко га је направио, колико смо осамљени после „Осаме“, који ће политички зид у свету бити први срушен, али и шта види Рамуш Харадинај када се нађе у соби са огледалима.

На питање ко је у овом тренутку у бољој позицији — српска књижевност, српско друштво или српска држава, Кецмановић одговара:

„Свакако књижевност, него држава и друштво, али не зато што су код нас држава и друштво у лошем стању, као што јесу, него што су књижевност, по правилу, и уметност уопште, увек и свуда бољи и од државе и од друштва. Једини изузетак је ваљда Швајцарска. Тамо држава и друштво функционишу одлично. Уметност им и није бог зна каква.“

У разговору са награђиваним писцем дотакли смо се и регионалних тема, па смо покушали да откријемо шта очекује Црну Гору ако је национално опредељење у тој држави дневнополитичко питање.

„Очекује је промена националног опредељења. Самим тим и промена политике. Тако да не знам колико ће тих промена бити и колико ће се често догађати. Али у сваком случају, очекује је нестабилно стање“, закључује је Кецмановић за Спутњик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала