У Техерану затворено 547 ресторана због кршења исламских принципа

Пратите нас
Иранска полиција затворила је 547 ресторана и кафића у Техерану јер нису поштовали „исламске принципе“ и том приликом ухапшено је 11 особа, изјавио је шеф полиције Хосеин Рахими.

Ирански медији објавили су да је та акција трајала десетак дана, преноси „Гардијан“.

Иранска револуција: Ајатолах Хомеини - Sputnik Србија
Револуција која је тектонски променила Блиски исток (видео)

Како се наводи, под непоштовањем „исламских принципа“ подразумева се „неконвенционално рекламирање у сајбер-простору“, пуштање забрањене музике и разврат.

Председник суда у Техерану, који се бави „културним криминалом и друштвеном и моралном корупцијом“, позвао је грађане Техерана да пријаве случајеве неморалног понашања слањем СМС-а.

„Људи би волели да пријаве кршење ових принципа, али не знају како. Одлучили смо да убрзамо решавање случајева јавних неморалних дела“, рекао је судија.

Тако грађани могу да пријаве оне који скидају хиџаб у колима, организују игранке за мушкарце и жене или постављају неморалне садржаје на Инстаграм.

По исламским правилима облачења, жене могу да приказују само лице, руке и стопала у јавности и смеју да носе само неупадљиве боје, пренео је Танјуг.

Пре седам година, влада је наложила кафићима да инсталирају камере како би се посматрало понашање гостију, али неки власници су одлучили да уместо тога затворе локале.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала