Захарова: Америчка дипломатија личи на робовласничка времена

© REUTERS / Leah MillisСевернокорејски лидер Ким Џонг Ун и амерички председник Доналд Трамп на самиту у вијетнамском Ханоју
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун и амерички председник Доналд Трамп на самиту у вијетнамском Ханоју - Sputnik Србија
Пратите нас
Спољна политика Сједињених Америчких Држава подсећа на време када је постојало робовласништво, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова за телевизију „Русија 1“.

„Оно што они (САД) сада раде једноставно нема нигде. То је из неких робовласничких времена... Тада се могло управљати робовима“, рекла је Захарова.

Захарова је навела да су управо та политика и захтеван став према другим земљама довели до проблема денуклеаризације Корејског полуострва.

Централни трг Ким Ил Сунга у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Северна Кореја Америци: Нисмо отпадничка држава, ово је позив на сукоб

„Ово није питање које се појавило ван Сједињених Америчких Држава. Овај проблем се деценијама обликовао и јачао под утицајем америчке дипломатије“, нагласила је она.

У Сингапуру је у јуну 2018. године одржан први у историји самит између Сједињених Америчких Држава и Северне Кореје. Тада су амерички председник Доналд Трамп и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун потписали заједнички документ према ком је Пјонгјанг преузео обавезу денуклеаризације Корејског полуострва у замену за безбедносне гаранције из Вашингтона. Међутим, почетком јуна представник Министарства спољних послова Северне Кореје објавио је да Вашингтон треба да преиспита своју политику према Пјонгјангу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала