„Добро дошли у своју породицу на Косову“: Клинтон стигао у Приштину, на улици „дуге цеви“ и К-9

© AP PhotoХилари и Бил Клинтон испред своје куће
Хилари и Бил Клинтон испред своје куће - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши амерички председник Бил Клинтон стигао је на приштински аеродром „Адем Јашари“, где га је дочекао косовски министар спољних послова Беџет Пацоли.

„Добро дошли у своју породицу на Косову, господине председниче“, написао је Пацоли на Фејсбуку, где је такође поставио неколико фотографија доласка Била Клинтона.

Клинтон ће присуствовати обележавању 20. годишњице уласка НАТО трупа на Косово, преноси Б 92.

Према ранијим најавама, Клинтон ће се данас у Приштини састати са председником Косова Хашимом Тачијем и премијером Рамушем Харадинајем, а како је саопштено из канцеларије председника Тачија, он ће се данас око 15 сати састати са Клинтоном, након чега ће се заједно обратити медијима.

Иако се бивши амерички председник сматра великим пријатељем Косова, његов долазак је практично блокирао Приштину, наводи тамошњи лист „Газета експрес“.

Косовска специјална полиција од раних јутарњих сати обезбеђује и претражује бројне објекте који су на рути Клинтоновог кретања.

Да би се осигурало да ниједно возило ни пешак не прођу Клинтоновом рутом од аеродрома до хотела, ангажовани су и полицијски пси, познатији као К-9.

Улице Приштине су пуне наоружаних полицајаца који носе „дуге цеви“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала