Митрополија црногорско-приморска: Тројичиндански сабор — сабор вјерника, а не политички догађај

© Sputnik / Александар МилачићПараклис посвећен Светом Стефану Првовенчаном, поред Саборног храма Светог Симеона Миротичивог у Беранама.
Параклис посвећен Светом Стефану Првовенчаном, поред Саборног храма Светог Симеона Миротичивог у Беранама.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополија црногорско-приморска обавијестила је јавност да ових дана са више страна добија вијести о наводном „организованом доласку вјерника из Србије и Републике Српске“ у Подгорицу на Тројичиндански сабор 15. јуна 2019. године.
Народ од јутрос штити крстионицу - Sputnik Србија
Порука властима у Подгорици: Цео свет ће чути, ако угрожавате вјерска права, угрожавате сами себе

Тиме се, како су рекли, управо придодају званичне тврдње партије на власти (ДПС), изазване ставовима опозиције, „да планирани догађај има искључиво политички карактер“.

„Из тог разлога и овом приликом истичемо да је Тројичиндански сабор прије свега и изнад свега црквено-литургијски догађај на који су, као и до сада, искључиво и једино позвани православни вјерници, и то који живе у Црној Гори. И ко год дође у име Божије — добродошао је“, поручили су из Митрополије црногорско-приморске.

Из Митрополије су такође питали „на основу којег Божијег или људског закона, предсједник државе и његова секуларна Влада стварају своју партијску ’црногорску цркву‘?“

„И ко је тај који се овдје бави политиком, односно манипулисањем Црквом? Уколико се, пак, проглашава политиком отпор Цркве против угрожавања њеног бића и достојанства, против Владиног Предлога закона о отимању њених храмова и њене имовине, незапамћеног у историји Црне Горе и шире у свијету, онда то јесте политика — одбране елементарних људских права, а никако политиканство било какве врсте“, наводи се у саопштењу Митрополије црногорско-приморске.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала