Предсједник Уједињене Црне Горе: Ђукановић битку против цркве не може добити

© Sputnik / Небојша ПоповићНарод брани крстионицу
Народ брани крстионицу - Sputnik Србија
Пратите нас
Предсједник Уједињене Црне Горе (УЦГ) Горан Даниловић рекао је да црногорски предсједник Мило Ђукановић „не може добити битку коју је најавио“.

„Свакој лажи, а посебно злокобној, треба дати вријеме да сазри, да се покаже цијела у својој бесмислености. Било је довољно свега пар дана да лаж коју је изустио предсједник државе одзвони као пријетња и забрине сваког нормалног човјека. Свиђало нам се или не, он (Ђукановић) хоће да ’обнови‘ аутокефалност православне Цркве у Црној Гори? Он, који за 30 година владавине није успио да државу на чијем је челу учини аутокефалном, него смо зависни од свега, којечега, од полусвијета и криминалаца, у најави рјешава црквено питање и ратује са ’великом Србијом‘, којој је, не тако давно, здушно додавао живота, а данас њоме и њој пријети“, рекао је Даниловић.

Народ од јутрос штити крстионицу - Sputnik Србија
Порука властима у Подгорици: Цео свет ће чути, ако угрожавате вјерска права, угрожавате сами себе

Он је додао да је „заиста срамно рећи да СПЦ у Црној Гори чува инфраструктуру ’велике Србије‘“.

„Невидљива инфраструктура невидљиве творевине Ђукановићу је постала, наводно, ноћна мора, а понизно ћути док ту, пред нашим очима, имамо видљиву границу ’велике Албаније‘, којој је и он кумовао. Предсједник једне државе, ма колико био заљубљен у властиту партију, морао би бити паметнији човјек. Није, међутим, ни памет довољна, него се подразумијевају историјска одговорност и моралност, којима пречесто недостаје памети“, саопштио је Даниловић.

Даниловић је додао да у историји Црне Горе није било ни господара ни предсједника који је „тако и толико кидисао на сваку здраву тачку ове несрећне државе“.

„Било би мушки и државнички да Ђукановић било гдје, гдје неће водити монолог, одабере било којег вјерујућег православца и, у себи прилагођеној ТВ емисији, објави и објасни шта је то инфраструктура ’велике Србије‘? Је ли то 600 и 700 обновљених храмова наше Цркве у, нажалост, његовој држави, и то за три деценије у којима је много чега утрто и притрпано земљом и пропадањем, а само су цркве и храмови расли из земље, на понос и вјерујућим људима и митрополиту Амфилохију. Потреба да се у охолости до краја игра улога оца нације, а да се иза свакога, наводно, историјског прегнућа крије суви и брутални лични интерес, од предсједника ДПС-а је временом направила безобзирног тиранина који је до скора помагао у прогањању недужних, да би данас миропомазивао истом мржњом намијењеном другима“, саопштио је Даниловић.

Лидер Уједињене Црне Горе је додао да предсједник ДПС-а мора знати да битку коју је најавио не може добити:

„Нису је добили ни Османлије, ни комунисти бољшевици, који су побили свештенство и затворили цркве, па неће ни лудачки наум да се отима туђе, црквено, и да се утврди нови партијски канон.“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала