Пронађен „Исус“ на јахти саудијског принца

Пратите нас
На јахти „Сирена“, која припада наследном принцу Саудијске Арабије Мухамеду бин Салману, пронађена је нестала најскупља слика „Спаситељ света“ Леонарда да Винчија, пише портал „Арт нет“.

Како наводе извори, платно ће остати на броду све док се у провинцији Медина не заврши изградња културног центра, где ће се наводно чувати Да Винчијеви радови у будућности.

Мухамед бин Салман - Sputnik Србија
Амерички сенатор: Саудијски принц Бин Салман је прави гангстер

О продаји слике је објављено у марту 2019. године. Како се наводи, сарадници филијала Лувра у Абу Дабију, где платно треба да буде изложено у септембру 2018. године, нису успели да утврде тачно место где се налази слика.

На слици „Спасилац света“ представљен је Исус Христос. Она је била насликана око 1.500. године. Дуго времена се мислило да је слика изгубљена, али је 1958. године била стављена на аукцију под ауторством једног од ученика Леонарда да Винчија. Тада је она била продата за 45 фунти.

Након рестаурације 2007. године експерти су закључили да је „Спасиоца света“ насликао сâм сликар. Руски милијардер Дмитриј Риболовљев купио ју је 2013. године за 127,5 милиона долара, а продао на аукцији „Кристи“ 2017. године за рекордних 450 милиона долара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала