Нови корисници Хуавеја биће без Фејсбука, Инстаграма и Воцапа

© REUTERS / Stephen LamЧовек фотографише знак Фејсбука на Фејсбуковој Ф 8 развојној конференцији у Сан Хозеу, САД, 30. април 2019.
Човек фотографише знак Фејсбука на Фејсбуковој Ф 8 развојној конференцији у Сан Хозеу, САД, 30. април 2019. - Sputnik Србија
Пратите нас
Фејсбук је објавио да више не дозвољава да се његове апликације унапред инсталирају у „паметне телефоне“ које производи кинески гигант. Та одлука уследила је након вета који су САД увеле „Хуавеју“ због тврдње да уређаји те компаније угрожавају њихову националну сигурност.

Пре наметања тог ограничења, сви паметни телефони који су изашли из постројења „Хуавеја“ преузели су апликације Фејсбук, Инстаграм и Воцап. То значи да ће забрана на Фејсбуку утицати само на уређаје који још нису напустили фабрику. Корисници који су већ купили телефоне „Хуавеј“ и даље могу да проверавају своје налоге на тим друштвеним мрежама и ажурирају одговарајуће апликације.

Хуавеј - Sputnik Србија
Збогом „Андроиду“: „Хуавеј“ прелази на руску „Аурору“?

Садашњи корисници модела „Хуавеја“, који немају претходно инсталиран Фејсбук на свом уређају, и даље ће моћи да преузму апликацију у продавници „Гугла“. Међутим, будуће верзије телефона неће имати приступ продавници „Гугла“, осим ако америчке власти не промене своју политику према кинеској компанији.

Из „Хуавеја“ су изјавили да су спремни за било коју акцију САД и обећали да ће решити било какав прекид у раду њихових уређаја.

Средином маја америчке власти уврстиле су „Хуавеј“ на црну листу, која америчким компанијама ограничава куповину резервних делова и услуга без одговарајућег одобрења из Вашингтона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала