Вучић честитао Путину Дан Русије

© Sputnik / Александар МилачићПредседник Србије на пријему у амбасади Русије
Председник Србије на пријему у амбасади Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић честитао је руском председнику Владимиру Путину Дан Русије.

У честитки, коју је вечерас прочитао на пријему у Амбасади Русије, Вучић је, подсетивши руског председника на недавну посету Београду, поред осталог рекао и да је та посета оставила траг у душама српског народа и да ће руски и српски народ будућност градити кроз остваривање конкретних заједничких пројеката.

Честитку преносимо у целости:

„Поштовани председниче, драги пријатељу,

Примите моје срдачне честитке поводом националног празника, уз најбоље жеље за даљи напредак пријатељске Русије и благостање братског руског народа.

Дан Русије је више од празника. То је светковина сваког поносног руског грађанина, као и сваког пријатеља Ваше земље који поштује непролазне вредности слободарства и независности. Уз те идеале је руски народ кроз историју очувао своју државност, традицију и културу и утемељио данашњу Русију која, уз промишљено, пожртвовано и енергично лидерство, иде чврсто утемељеним путем успеха.

Искрено ме радују достигнућа Русије и руског народа на унутрашњем и међународном плану и као председник Србије поносим се блискошћу наших двеју земаља. Стратешки партнерски односи Србије и Русије, засновани на историјском пријатељству, као и на међусобном разумевању и поштовању, потврђени су Вашом недавном посетом. Она је била од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње и оставила је траг у нашој заједничкој историји, али и у, слободан сам да кажем, душама српског народа. Уверен сам да ћемо будућност српско-руских односа градити на том темељу, кроз остваривање конкретних заједничких пројеката.“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала