Могеринијева ће препоручити да Македонија и Албанија добију датум преговора

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаЗаставе ЕУ
Заставе ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Северне Македоније Стево Пендаровски боравио је у Бриселу, где се састао са високом представницом ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Федериком Могерини, која је показала спремност да лобира да Скопље и Тирана добију датум за почетак преговора са ЕУ, у јуну или јулу, пренео је македонски „Порталалб“.

„Северна Македонија, заједно са Албанијом, треба да добије датум почетка преговора у јуну или јулу. Ово ће бити препоручено свим министрима иностраних послова земаља-чланица ЕУ следеће недеље“, рекла је Могеринијева јуче, пише овај медиј.

Наводи се да је Пендаровски информисао Могеринијеву о спремности грађана Македоније да добију датум за отварање преговора са ЕУ.

„Грађани Републике Северне Македоније, због онога што је учињено и заслужено, очекују од наше државе да добије датум почетка преговора са Европском унијом. То ће такође бити важно за стабилност региона“, рекао је Пендаровски, којем је ово била прва званична посета Бриселу од ступања на дужност председника Северне Македоније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала