Срби су Срби и точка! Не тачка!

© AP Photo / Darko VojinovicКампања Срба у Хрватској
Кампања Срба у Хрватској - Sputnik Србија
Пратите нас
Хрватска књижевница Ведрана Рудан оштро је у колумни на свом сајту осудила недавни напад на сезонске раднике на Брачу, међу којима је било и Срба.

Маша Радовић и Ведрана Рудан - Sputnik Србија
Ведрана Рудан: НАТО нас је све уништио, а Косово је Америка! (видео)

Обраћајући се пребијеним Србима са „драги ваши“, Ведрана Рудан каже да „патетични моји“ наглашавају да су у питању били „наши Срби“, Срби из Хрватске и пита се: „Као да ’наши Срби‘ нису Срби?“.

„Срби су Срби и точка! Не тачка!“, истиче Руданова, а преноси Танјуг.

Она Србима поручује да науче нешто о „Лијепој нашој“ и да је Хрватска земља стараца и криминалаца.

„Оно мало младих и паметних што је остало, ту је јер није још продало очевину, а чекају и крај школске године. Ми старци немамо куда, а и никад нам боље није било. Дечко у седамдесет и петој може бирати у којем ће маркету сести за касу и зарадити 100 евра за само месец дана. Па ви видите, Срби и Српкиње“, пише Ведрана Рудан у колумни.

Она наводи да у Хрватској политичари, попови и остали бизнисмени време крате крадући, а да га народ крати млатећи, и то Србе.

Додаје да „неће ваљда да млате псе“, јер животиње не смеју да се злостављају.

„Кад у Хрватској удавиш пса, медији су на ногама, не гине ти робија“, наводи она и истиче да се ништа неће догодити ономе ко у Хрватској удави; ту Рудан ставља три тачке и наставља: „Биће и тога“.

„Не сме се судити никоме ко се забавља у складу са политиком земље у којој живи“, каже хрватска књижевница и поставља питање „бившој браћи како то не разумеју“.

„Од рата с вама прошло је 100 година, а нама ране крваре к’о да се све јуче догодило. Такви смо вам ми Хрвати“, наводи Ведрана Рудан и својим препознатљивим речником објашњава да нису битни ни слобода, правда, хлеб, школство, судство, здравство.

„Нама Хрватима мало треба. Србе нам дајте! Врбе нам дајте“, пише Ведрана Рудан и саветује Србима да се, ако им је „глава на рамену мила“, држе даље од „Лијепе наше“.

Она пита Србе да ли су икада чули или прочитали да су 1943. године у Америци организовани одласци Жидова на рад у Немачку — и одговара да нису.

Зато поставља и питање — зашто онда Срби траже посао у Хрватској?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала