Додик: Мађарска пример земље где се поштују права Срба

© ФОТО СРНАМилорад Додик у Мађарској
Милорад Додик у Мађарској - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је вечерас са представницима Самоуправе Срба у Мађарској који су истакли да је Мађарска пример земље где се поштују права Срба и српски национални идентитет.
Милорад Додик - Sputnik Србија
Додик на путу за Будимпешту, од границе са Хрватском у пратњи 16 возила (фото)

Представници Самоуправе Срба у Мађарској су са Додиком разговарали о положају Срба у тој земљи, а том приликом су истакли да остварују висок степен права и слобода.

Састанку су присуствовали и амбасадорка БиХ у Мађарској Биљана Гутић Бјелица, амбасадор Мађарске у БиХ Кристијан Поша, државни секретар Мађарске за мањине Микрош Шолтес и председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор, преноси РТРС.

Током вечери Додик би требало да присуствује концерту Културно-уметничког друштва „Табан“ у позоришту ВИГ у Будимпешти, где је предвиђено и његово обраћање.

Додик је у послеподневним сатима допутовао у Мађарску, где би у понедељак требало да посети Српску православну цркву у Будимпешти, састане се са епископом будимским Лукијаном, а затим обиђе Сент Андреју, српске православне цркве и Српски музеј Будимске епархије.

У уторак, Додик би требало да се састане са мађарским премијером Виктором Орбаном.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала