Кремљ: Сајбер рат Русије и САД је хипотетички могућ

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаКуле московског Кремља
Куле московског Кремља - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков сматра да хипотетички постоји могућност за сајбер-рат између САД и Русије.

Москва је предлагала Вашингтону да се заједно боре против сајбер-злочина, али та идеја није наишла на одјек, рекао је портпарол председника Дмитриј Песков, коментаришући писање „Њујорк тајмса“ о интернет нападима САД на Русију.

Даркнет - Sputnik Србија
Американци се одали: Спремају рушилачке сајбер-нападе против других држава

„Председник Путин и руска страна више пута су покушавали да иницирају међународну сарадњу како би се заједнички борили против сваке појаве сајбер-прекршаја. Нажалост, амерички партнери се нису одазвали на такве предлоге“, саопштио је Песков.

Он је потврдио да су руски стратешки објекти редовно мете сајбер-напада из иностранства, али се „одговарајуће службе“ успешно боре против тога.

Позивајући се на непознате изворе и бивше владине званичнике, „Њујорк тајмс“ је у суботу објавио да су Сједињене Америчке Државе појачале интернет нападе на енергетски систем Русије и да тако показују Трампову одлучност да агресивније употреби сајбер-алате. Амерички председник је писања медија оценио као издају државе.

„Ако претпоставимо да нека владина одељења то раде без обавештавања шефа државе о томе, онда сигурно та информација показује хипотетичку могућност свих знакова сајбер-рата и сајбер-акција против Руске Федерације“, прокоментарисао је Песков писања штампе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала