Руска авијација добила прва два суперловца МиГ-35

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографија МиГ-35
 МиГ-35 - Sputnik Србија
Пратите нас
Ваздушно-космичке снаге Русије добиле су прва два најновија ловца МиГ-35, рекао је у интервјуу за Спутњик генерални директор корпорације за производњу авиона „МиГ“ Иља Тарасенко.
Вертикално полетање МиГ-35 (видео) - Sputnik Србија
Вертикално полетање МиГ-35 под великим убрзањем (видео)

„У последње три године направили смо озбиљан напредак у програму МиГ-35. У најкраћем временском року смо покренули производњу тог авиона, извршили смо његово тестирање, а за само две и по године смо дошли од конструкторских радова до уговора са Министарством одбране“, рекао је Тарасенко.

Према његовим речима, до краја године ће бити испоручена још четири ловца.

„Корпорација очекује да ће потписати још један уговор са Министарством одбране за продају авиона МиГ-35“, додао је он.

МиГ-35 је најновији вишенаменски ловац генерације 4++. Он је потпуно самостална машина, која је у могућности да обавља читав низ борбених задатака: од праћења мета до њиховог уништавања свим врстама муниције којима Русија располаже. Авион се може користити на свим географским ширинама. Може да ради у температурним условима од минус 50 до плус 50 степени Целзијуса, као и у планинским просторима. Ловац је намењен и за извођење борбених задатака у условима активних електронских противмера и ваздушне одбране велике густине. Због тога ловац има значајно смањену видљивост, али повећана је даљина лета и простор за качење оружја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала