„Словенско братство 2019“: Специјална бригада и Речна флотила у акцији (видео, фото)

© Darimir Banda, Ministarstvo odbrane RSДесант људства и технике преко реке Дунав
Десант људства и технике преко реке Дунав - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey

Министар одбране Александар Вулин и министар одбране Републике Белорусије генерал-потпуковник Андреј Равков, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, присуствовали су данас сегментима увежбавања у оквиру вежбе „Словенско братство 2019“ у рејону војног комплекса „Орешац“.

Министар Вулин је после изведених приказа истакао да све припреме за вежбу „Словенско братство 2019“ иду како треба и изразио задовољство што је са генералом Равковом био у прилици да се увери да су јединице веома обучене, мотивисане и компатибилне, саопштило је Министарство одбране.

„Војска Србије је у стању да покаже и да научи мого веће армије од себе ономе што је њу научило наше богато ратно и војничко искуство. Све што смо овде видели је свакодневни рад наших јединица и показујемо оно што би наше јединице управо радиле. Могли сте да видите Специјалну бригаду и Речну флотилу, да свако ради свој посао и можемо да кажемо да су колеге из Белорусије веома задовољне оним што су виделе, а сигуран сам и да представници Руске Федерације изражавају исто задовољство“, нагласио је Вулин.

© Darimir Banda, Ministarstvo odbrane RS„Словенско братство 2019“ одржано је у рејону војног комплекса „Орешац“ и канала „Дунав-Тиса-Дунав“.
„Словенско братство 2019“: Специјална бригада и Речна флотила у акцији (видео, фото) - Sputnik Србија
„Словенско братство 2019“ одржано је у рејону војног комплекса „Орешац“ и канала „Дунав-Тиса-Дунав“.

Војска Србије је, истакао је министар одбране, војска која уме да ради и која има обучене и високо мотивисане људе.

Припадници Војске показали су данас и део нове опреме којом располажу, као и да су у стању да уче од других, али и да науче друге, закључио је Вулин.

Министар Вулин и генерал Равков присуствовали су сегментима тактичког увежбавања и тимском бојевом гађању на стрелишту „Орешац“, као и приказу увежбавања савлађивања водених препрека и десантирања преко реке Дунав на каналу „Дунав-Тиса- Дунав“.

© Darimir Banda, Ministarstvo odbrane RSПрипадници Војске показали су данас и део нове опреме којом располажу.
„Словенско братство 2019“: Специјална бригада и Речна флотила у акцији (видео, фото) - Sputnik Србија
Припадници Војске показали су данас и део нове опреме којом располажу.

Говорећи о приказаним сегментима увежбавања, командант 72. извиђачко-диверзантског батаљона Специјалне бригаде Војске Србије потпуковник Драган Кужет истакао је да је у оквиру припрема, уз гађање, приказан и десант људства и технике преко реке Дунав, што је један од основних задатака на самој вежби.

Увежбавање је обимно, а донекле и компликовано, јер у овом сегменту треба да се споје људство и техника, како из састава мултинационалних снага које врше увежбавање, тако и са техником из састава Речне флотиле која врши обезбеђење и превоз технике и људства на другу страну обале, нагласио је потпуковник Кужет.

© Ministarstvo odbrane, Darimir BandaТенк на даљинско управљање „Милош“ на вежби „Словенско братство 2019“
„Словенско братство 2019“: Специјална бригада и Речна флотила у акцији (видео, фото) - Sputnik Србија
Тенк на даљинско управљање „Милош“ на вежби „Словенско братство 2019“

Он је навео да су након овога припадници мултинационалних снага у потпуности спремни за даље увежбавање неопходно за реализацију вежбе „Словенско братство“.

На мултинационалној тактичкој вежби са бојевим гађањем „Словенско братство 2019“, која се изводи по теми „Мултинационалне снаге у противтерористичкој операцији“, учествује више од 750 припадника Војске Србије, Оружаних снага Руске Федерације и Оружаних снага Републике Белорусије.

© Ministarstvo odbrane, Darimir BandaДесант Речне флотиле
„Словенско братство 2019“: Специјална бригада и Речна флотила у акцији (видео, фото) - Sputnik Србија
Десант Речне флотиле

Специјална бригада Војске Србије трећи пут је домаћин трилатералне мултинационалне вежбе „Словенско братство 2019“, која се изводи од 14. до 27. јуна 2019. године на аеродрому „Ковин“ и војним комплексима „Орешац“ и „Пескови”.

Данашњим приказима присуствовали су и помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић, командант Специјалне бригаде Војске Србије бригадни генерал Мирослав Талијан и начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Ранковић.

© Darimir Banda, Ministarstvo odbrane RSМинистар одбране Александар Вулин и министар одбране Републике Белорусије, генерал-потпуковник Андреј Равков, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, присуствовали су данас сегментима увежбавања у оквиру вежбе „Словенско братство 2019“ у рејону војног комплекса „Орешац“.
„Словенско братство 2019“: Специјална бригада и Речна флотила у акцији (видео, фото) - Sputnik Србија
Министар одбране Александар Вулин и министар одбране Републике Белорусије, генерал-потпуковник Андреј Равков, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, присуствовали су данас сегментима увежбавања у оквиру вежбе „Словенско братство 2019“ у рејону војног комплекса „Орешац“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала