УН већ знају: Америка припрема бомбардовање Ирана

© Sputnik / Роман Махмутов / Уђи у базу фотографијаСедиште Уједињених нација у Њујорку
Седиште Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка администрација разматра идеју бомбардовања иранских објеката који су повезани са нуклеарним програмом те земље, пише „Јерусалим пост“, позивајући се на дипломатске изворе у УН.
Амерички војници марширају на церемонији у бази Луис-Макорд у Вашингтону - Sputnik Србија
Стиже 1000 америчких војника на Блиски исток

„Ради се о форсираном бомбардовању које ће имати један, конкретан циљ“, наводи израелски лист речи извора.

У дискусији о том питању учествују високи војни званичници, представници Пентагона и саветници председника САД Доналда Тампа, наводи лист.

Та одлука је била тема разговора у Белој кући и пре недавне изјаве Ирана о повећању производње уранијума, наводи се у саопштењу.

Сам председник Трамп, према писању листа, не показује ентузијазам за војно решење иранског проблема, али ипак може да да свој пристанак на савет државног секретара САД Мајка Помпеа.

Раније је Иран саопштио да ће у наредних 10 дана пробити ограничење залиха уранијума које су одређене нуклеарним споразумом Техерана са светским силама. Иран је упозорио да има потребу за обогаћеним уранијум до 20 одсто, што је само корак од нивоа довољног за израду нуклеарног оружја. Техеран је већ учетворостручио производњу ниско обогаћеног уранијума и објавио да ће повећати нивое обогаћивања уранијума „на основу потреба земље“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала