Да ли је дехидрација могла да изазове дрхтавицу Меркелове?

© AP Photo / Michael SohnАнгела Меркел и Владимир Зеленски
Ангела Меркел и Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Пратите нас
Шта је узрок напада дрхтавице немачке канцеларке Ангеле Меркел за време састанка са украјинским председником Владимиром Зеленским? Портпарол Немачког друштва за нефрологију Јан Гале каже да је дрхтавица изазвана дехидрацијом могућа, али само у блажем облику.

„Ако је дехидрација краткотрајна, на пример, када је веома топло и када је повећана потреба за течношћу, када се особа много зноји, или има дијареју, током чега се губи много течности, тада је могућа вртоглавица и малаксалост“, истакао је Гале.

Према његовим речима, услед дуготрајније дехидрације, долази до инсуфицијенције бубрега, јер ти органи захтевају константан проток течности из крви.

„Међутим, ако особа има здрав осећај за жеђ, прва ствар коју ће осетити пре почетка ових симптома је жеђ“, објаснио је Гале.

„Услед проблема са циркулацијом, који су узроковани дехидрацијом, може да се јави лагана дрхтавица. Наглашавам, само лагана“, закључио је он.

Са друге стране, стручњак за здравствена питања Кристофер Шпехт и лекар опште праксе Јакоб Бергер се придржавају верзије о дехидрацији.

Према њиховом мишљењу, напад дрхтавице је „поремећај водено-електролитног баланса“.

Подсетимо, Меркелова је јуче изјавила да је имала напад дрхтавице због дехидрације. Према њеним речима, након неколико чаша воде она се поново осећала добро.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала