Гускова: Русија сада зна ко јој је пријатељ

© Sputnik / Дејан СимићЈелена Гускова
Јелена Гускова - Sputnik Србија
Пратите нас
У Нишу је почео међународни симпозицијум о последицама осиромашеног уранијума у агресији на СРЈ 1999, на којем је академик проф др Јелена Гускова изјавила да је Русија тада научила лекцију и да, ако би се сада десила слична претња, Србија не би остала сама.

 

"Русија би била са вама", поручила је Гускова на другом међународном симпозијуму у организацији адвоката Срђана Алексића, који прирема тужбу против земаља које су бомбардовале Србију током НАТО агресије.

Гускова је рекла и да је Русија променила спољну политику, стала на ноге, постала јака и она сада, како каже, добро зна ко је њен најбољи пријатељ.

"И сада је можда једина у свету која брани истину о Србији. Без обзира на то што је прошло 20 година, наса обавеза је да научно и на свим пољима докажемо да је Србији нанета штета", рекла је руска научница, пренели су Новости.

Гускова, која је објавила неколико књига о дешавањима на Балкану током 20. века, похвалила је Србију и њено руководство што су на, како је казала, величанствен начин обележили две деценије од НАО агресије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала