Ухапшени због крађе тестова из математике уложио жалбу судији

CC0 / / Учионица
Учионица - Sputnik Србија
Пратите нас
Игор Стаменковић који се сумњичи за крађу тестова из математике и његов бранилац поднели су вечерас жалбу на решење којим му је одређено полицијско задржавање од 48 сати.

Бранилац осумњиченог адвокат Димитрије Илић не очекује да ће жалба бити усвојена, али се нада да тужилаштво неће тражити и одређивање притвора, пренео је Танјуг.

Саслушање Стаменковића у Вишем јавном тужилаштву очекује се у петак.

Према решењу о задржавању, Стаменковић је извршио кривично дело повреда тајности података у стицају са кривичним дело одузимање туђе ствари.

Полиција је раније саопштила да се он сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Након тога, он је, сумња се, отишао у тоалет, где је тест усликао телефоном, а потом је тај примерак бацио у тоалет шољу и уништио га.

Осумњичени је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду, и то како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Сумња се и да је уз помоћ сина решени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ апликације Вајбер, делили тест другим родитељима и ученицима из више основних школа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала