„Изроди и смећари“! Црногорски глумац примитивно вређао Србе, Милачић реаговао

© Фото : Марко Милачић/ФејсбукМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Странка Права Црна Гора најоштрије је осудила објаву глумца и сталног члана ансамбла Црногорског народног позоришта Зорана Вујовића на Фејсбуку због вређања српског народа, оцењујући је као „излив класичног фашизма, расизма и повампирења најгоре међубратске мржње“.

Вујовић је на свом налогу на Фејбуку погрдним речима најбруталније извређао Србе, окарактерисавши их, између осталог, и као „незналице, изроде, издајице, смећаре и адолесценте“. Поред увреда, Вујовић је изрекао и низ псовки, које нећемо објављивати, а које можете погледати овде.

Странка Права Црна Гора позвала је надлежне институције да хитно реагују на овај говор мржње. 

„Позивамо Тужилаштво да испита и процесуира глумца ЦНП-а Зорана Вујовића, јер, у супротном, ако се то не деси, то ће значити да ова реторика има печат званичне Црне Горе“, наводи се у саопштењу.
Такође, ова странка позвала је челнике ЦНП-а и државне институције културе да хитно покрену дисциплински поступак против глумца Вујовића, те да прекину његов ангажман у Црногорском народном позоришту, јер би, након оваквих фашистичких испада, његов даљи останак у овој институцији значило да и та институција има исти став.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала