Вучић: Сусрета у Паризу неће бити, то је скоро сигурно

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да са 99 одсто сигурности може да каже да састанка у Паризу неће бити.

„Мислим да Албанци нису спремни да разговарају ни о чему важном, да су на посебан начин желели да пошаљу поруку Немцима и Французима да нису Европљани ти који треба да решавају косовски проблем“, рекао је он гостујући на ТВ Пинк.

Вучић је, у „Новом јутру“ казао да се Србија понашала конструктивно, озбиљно и да жели дијалог и конструктивно решење, али не жели да улази у разговоре у којима мора рећи унапред да ће потписати независност, а да о таксама не може да се прича.

Он је казао да су то све ствари које показују да Приштина не жели дијалог и да жели да свим у потпуности управљају САД и нико више.

То, према његовим речима, није реално, а Немци и Французи су поруку добро разумели.

„Мислим да је њихова одлука да састанка неће бити“, додао је Вучић указујући да су шансе мање од један одсто да Албанци прихвате да се разговара о таксама и да састанка ипак буде.

„Париза ће бити само уколико Албанци буду рекли да ће се понашати озбиљно, а тога неће бити“, нагласио је председник.

Он је рекао да ће француски председник Емануел Макрон за мање од месец дана доћи у Београд и да ћемо га „дочекати како треба“.

Разговор са председником је први пут после саобраћајне несреће водила Деа Ђурђевић заједно са Предрагом Сарапом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала