Матео Салвини: Нисам се продао ни Путину ни Трампу

© AP Photo / Giuseppe Lami/ANSA Матео Салвини
Матео Салвини - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар унутрашњих послова и вицепремијер Италије Матео Салвини рекао је у разговору за Спутњик Италија да ће се састати с Владимиром Путином током посете руског председника Италији планиране за средину лета, како је раније најављено.

На питање новинара како коментарише то што многи листови пишу да се „продао“ Трампу, издавши Русију и Владимира Путина, Салвини је одговорио: „Ако летим у САД, пишу да сам се ’продао‘ Трампу. Ако летим у Русију, онда сам се ’продао‘ Путину. Једини коме могу да се ’продам‘ је ’Милан‘ (фудбалски клуб за који навија)“, рекао је лидер водеће италијанске партије Лига.

На питање да ли то значи да ће се сусрести с Владимиром Путином током његове посете Италији, Салвини је одговорио: „Наравно.“

Иначе, италијански политичар се 17. јуна састао с државним секретаром САД Мајком Помпеом у Вашингтону. Током посете САД он је нагласио важност дијалога Запада и Русије, али је исказао и забринутост због блиске сарадње Москве и Пекинга, оцењујући да би била стратешка и трговачка грешка одвојити Русију од Запада и оставити је у загрљају Кине.

На мајским изборима за Европски парламент Салвинијева партија Лига показала је најбољи резултат и први пут постала водећа политичка снага у Италији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала