Шеф руске делегације: У фотељу председника скупштине сместили су ме Грузијци

© AFP 2023 / VANO SHLAMOVВелики протест опозиције испред грузијског парламента у Тбилисију
Велики протест опозиције испред грузијског парламента у Тбилисију - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф руске делегације Сергеј Гаврилов, који је учествовао у јучерашњој Генералној седници Међупарламентарне скупштине православља, током које је избио инцидент испред парламента у Тбилисију, изјавио је да га је у председничку фотељу, због чега је и настао инцидент, сместила грузијска страна.

Како је појаснио, то је било у складу са протоколом одржавања таквих догађаја.

Он је подсетио да се није први пут нашао у таквој ситуацији, да је већ седео у тим фотељама и у другим земљама, али да то није никада изазвало никакав инцидент. Гаврилов је рекао и да су му радикали претили и да су га чак и ударили.

Такође је рекао и да се тренутно у Грузији дешава покушај преузимања власти од стране радикала, које координишу силе ван територије земље.

Шеф руске делегације је навео и да је лаж то што су поједини медији писали да је, наводно, учествовао у борбеним дејствима у Абхазији, или у било којој другој земљи.

„Још једном понављам — никада нисам учествовао у борбеним дејствима, никада нисам ни носио оружје“, закључио је Гаврилов.

Подсетимо, у грузијској престоници јуче је одржана Генерална седница Међупарламентарне скупштине православља, коју је шеф руске делегације Сергеј Гаврилов отворио седећи у фотељи председника грузијског парламента, што је изазвало незадовољство опозиционих посланика из Јединственог националног покрета и посланика Европске Грузије.

Убрзо затим, опозиционари су напустили дворану, а седница је била прекинута. Након тога, зграду парламента су заузели екстремисти.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала