Иран обећава: Попунићемо своју колекцију америчких дронова

© REUTERS / TASNIM NEWS AGENCYАмерички дрон
Амерички дрон - Sputnik Србија
Пратите нас
Командант Ваздухопловно-космичких снага Иранске револуционарне гарде Амир Али Хаџизаде изјавио је да ће Иран попунити колекцију америчких беспилотних летелица уколико Вашингтон настави агресију према Техерану.

Располажемо колекцијом америчких беспилотних летелица, која представља доказ да су САД нарушавале ваздушне границе Ирана и показује да оне не желе да поштују међународно право. Ако се таква агресија буде поновила, додаћемо још једну америчку творевину у нашу колекцију“, изјавио је Хаџизаде.

Иранска револуционарна гарда саопштила је 20. јуна да је иранска војска оборила америчку беспилотну летелицу код улаза у Персијски залив на југу земље, зато што је дрон нарушио ваздушни простор Ирана.

Централна команда Оружаних снага САД је касније саопштила да је ирански ракетни комплекс оборио летелицу америчке војне морнарице изнад Ормуског мореуза у међународном ваздушном простору.

Заменик министра иностраних послова Ирана Абас Аракчи је у телефонском разговору с амбасадором Швајцарске у Техерану, који заступа интересе САД, изразио протест због упада америчке летелице у ваздушни простор те земље.

Аракчи је такође изјавио да Иран не тежи рату и сукобу у Персијском заливу и упозорио америчке снаге да се суздрже од непромишљених дејстава у региону.

Председник САД Доналд Трамп је инцидент назвао „веома великом грешком Ирана“. Касније је потврдио да је у последњи час наредио да се одустане од напада на Иран у знак одмазде за обарање америчког дрона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала