Огласила се Венецијанска комисија: Усвојили смо мишљење, знаће се сутра

CC0 / / Манастир Пива
Манастир Пива - Sputnik Србија
Пратите нас
Венецијанска комисија потврдила је за Танјуг да је усвојила, али да још није објавила мишљење о Нацрту закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница, јер је у току његова израда.

„Мишљење још није објављено због великог броја амандмана који треба да буду инкорпорирани у нацрт мишљења“, прецизирао је за Танјуг Панос Какавијатос, портпарол Венецијанске комисије у Савету Европе.

Он је напоменуо да засад нема званичног коментара поводом нацрта закона, те да би усвојено мишљење требало да буде објављено сутра у току дана.

Влада Црне Горе саопштила је у петак да је Венецијанска комисија на пленарној седници усвојила позитивно мишљење на Предлог закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница, констатујући да предложени законски текст „доноси значајне позитивне промене постојећег застарелог законодавства“.

Овај закон споран је за Српску православну цркву и њене вернике јер прети одузимањем имовине и црквених непокретности од СПЦ у корист црногорске државе, односно непризнате Црногорске православне цркве.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала