Потопљени Београд: Тренутак када је прорадио „гејзир“ у Цвијићевој (видео)

© @srecko91Поплаве у Београду
Поплаве у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Београд и друге градове у Србији у поподневним часовима захватило је јако невреме. Снимци који су се појавили на друштвеним мрежама приказују надреалне сцене. На раскрсници у Цвијићевој улици из асфалта је у једном тренутку шикнуо гејзир. Тренутак у ком се то десило забележен је на снимку објављеном на Твитеру.

Јака киша, понегде праћена градом и ове вечери отежава саобраћај на многим путевима широм земље, саопштио је АМСС, саветујући возаче да по јаком пљуску зауставе возило на првом безбедном проширењу и сачекају да падавине престану.

​У појединим деловима Београда пало је данас по подне око 60 литара кише за само сат и по, речено је Танјугу у Републичком хидрометеоролошком заводу (РХМЗ).

Од 1. до 23. јуна пало је више од 100 литара кише по квадратном метру у Београду, чиме је премашена просечна количина падавина за месец јун, која износи 85 литара.

Падавине су, како је речено Танјугу, биле неуједначене и на левој обали Дунава, односно у Борчи, Котежу...пало је више од 50 литара по метру квадратном, а мештани су пријавили да је вода продрла и у куће.

Према тренутним подацима са којима располаже РХМЗ, на Макишу је пало око 60 литара кише, док је у другим деловима, попут Бањице, пало свега неколико литара.

Местимично је падао град, али веома слабог интензитета и није починио никакву материјалну штету, наводе у РХМЗ.

У наставку вечери се очекује наставак падавина ниског интензитета, истичу у Заводу.

Центром Деспотовца тече река

Главом улицом Деспотовца тече река, а вода је ушла у подруме десетине кућа, изјавио је вечерас Танјугу један мештанин Деспотовца, који покушава да спречи долазак велике количине воде са железничке пруге у двориште своје куће.

На државном путу Другог реда Деспотовац-Ћуприја много је воде, а бујица са околних њива, које су готово све под водом, на пут су местимично нанеле велику количину земље, муља и камења.

Због оштећења на коловозу које је настало услед олујног невремена и обилних падавина, саобраћај се на делу магистралног пута Краљево-Крагујевац, у дужини око 50 метара између Равног Гаја и Витановца, код места Милавчићи, одвија десном коловозном траком, наизменичним пропуштањем возила, према постављеној саобраћајној сигнализацији.

​Према последњим информацијама „Путева Србије“, на наплатним станицама нема задржавања.

На путничким терминалима возила на прелазу Хоргош 2 на излазу из земље чекају 60 минута, а на прелазу Котроман и на излазу и на улазу у земљу 30 минута.

​Теретна возила на излазу из земље на прелазу Шид чекају три сата, на Хоргошу два, а на Батровцима 60 минута, наводи АМСС, позивајући се на последње информације Управе граничне полиције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала