Свађа мужа и жене од које зависи будућност Британије

© AP Photo / Rui VieiraБорис Џонсон
Борис Џонсон - Sputnik Србија
Пратите нас
Борис Џонсон је под притиском неких својих колега торијеваца, који од њега траже објашњење за позив који су због гласне свађе између њега и партнерке полицији упутиле његове комшије. Све се то дешава усред трке за место британског премијера бившег министра спољних послова и градоначелника Лондона.

Према последњим резултатима истраживања јавног мњења које је спровео „Мејл он сандеј“, афера је већ негативно утицала на његову популарност међу британским бирачима, али бивши лондонски градоначелник и даље има чврсту подршку сво

јих колега из Конзервативне странке у борби против свог конкурента, актуелног министра спољних послова Џеремија Ханта.

Џонсон је у суботу у Бирмингему, на првом од 16 скупова на којима би требало да увери владајућу Конзервативну странку да је он најбољи кандидат који ће извести Британију из кризе око „брегзита“, одбио да одговара на питања о томе зашто је полиција дошла у његов стан, рекавши да чланове странке не занима зашто је позвана.

„Мислим да их не занимају такве ствари, осим ако нисам у праву“, рекао је Џонсон на скупу Конзервативне странке, након чега је добио аплауз публике.

„Мислим да желе да чују који су моји планови за земљу и за моју странку“, додао је он.

Око 160.000 чланова Конзервативне странке именоваће до краја јуна њеног шефа, који ће аутоматски постати премијер, одмах по одласку досадашње премијерке Терезе Меј.

Министар трговине Лијам Фокс, који подржава Ханта, сматра да информације о инциденту не би смеле да одвлаче пажњу од важних политичких расправа које су у току.

„Мислим да људи немају потребу да слушају о таквим стварима“, а и морамо да се фокусирамо на политичка питања. 

Када је о инциденту реч, Џонсонов комшија је дневном листу „Гардијан“ рекао да је у петак чуо вриску жене након које се чуло лупање по стану.

Према комшијиној изјави, чула се вика у којој се разабрало да Џонсон гласно говори партнерки да „остави његов лаптоп“ и да „одбија да оде из стана“, као и њене гласне речи да јој је вином уништио софу и да му „ни до чега није стало јер све уништи“.

Педесетпетогодишњи Џонсон, који је градоначелник Лондона био осам година, сматра да је он једини кандидат који Велику Британију може да изведе из ЕУ до 31. октобра и суочи се са странком Брегзит Најџела Фаража и Лабуристичком странком Џеремија Корбина.

Хант и Џонсон ће учествовати на предизборним скуповима широм Велике Британије у борби за челно место торијеваца, односно премијера.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала