Васил Хаџиманов: Не мењају свет политичари, него ти! (видео)

© SputnikМаша Радовић и Васил Хаџиманов
Маша Радовић и Васил Хаџиманов - Sputnik Србија
Пратите нас
Композитор и пијаниста Васил Хаџиманов открио је за Спутњик како се музиком спаја неспојиво, какав је статус џеза данас, када све тежи ка комерцијализацији, али и шта то имају руски музичари што немају они са Запада.

Хаџиманова, који је родом из Македоније, питали смо и колико се ситуација у тој земљи променила откад је држава променила име, али и у којој мери је уметност независна од политике.

„Политика је део наших живота. И кад кажу: Немој да се бавиш политиком, то је као да се не бавиш животом. Мислим да свако од нас има одговорност према томе ко води државу, како је води и зашто. И ти избори и сваки могући моменат где можеш да дигнеш глас или да нешто промениш, то је на теби, то није на председнику или на премијеру или на коме већ. Иста ствар је и у уметности, а поготово у односу на некога ко се бави јавним послом. Његов или њен глас је гласнији јер чује се даље“, објаснио је славни џезер.

На питање како оцењује музички таленат председника Русије Владимира Путина, Хаџиманов каже:

„Мислим да би требало још мало да вежба. Није то још то. Али поздрављам његове амбиције да се окрене ка музици. Музика оплемењује, спаја и отвара неке нове видике који су потребни свим политичарима“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала