„Калашњиков“ развио цивилни аутомат АК-12

© Sputnik / Aleksey Pan'shinЦивилна верзија пушке АК-12
Цивилна верзија пушке АК-12 - Sputnik Србија
Пратите нас
Концерн „Калашњиков“ развио је и произвео цивилну верзију аутомата АК-12, изјавио је генерални директор концерна Владимир Дмитријев.

„АК-12 се показао као веома успешан производ. Потписали смо трогодишњи уговор са Министарством одбране, али смо размишљали о људима који желе да имају цивилну верзију. Зато данас представљамо АК ТР3“, рекао је Дмитријев на традиционалној годишњој презентацији концерна уочи форума „Армија 2019“.

Како је објаснио стручњак „Калашњиков" Владимир Онокој, цивилна верзија не може да пуца у режиму аутоматске паљбе.

Раније је саопштено да је Министарство одбране Русије почело да користи аутомате АК-12 и АК-15, које је развио концерн „Калашњиков“ за опреме војника будућности „Ратник“. Крајем прошле године, прва серија отпремљена је Министарству одбране у оквиру државног налога за 2019. годину.

Систем „Ратник” (борбена опрема друге генерације) спаја савремено ватрено оружје, ефикасне заштитне комплете, опрему за извиђање и везу — десетак различитих подсистема. Очекује се да ће до 2020. године тим комплексима бити снабдевене све копнене трупе Оружаних снага Русије.

Новинска агенција „Русија севодња“ је званична информативна агенција форума „Армија 2019“, а међународна агенција и радио Спутњик је међународни информативни партнер форума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала