Престижни сертификат супериорног укуса понеле српске суве шљиве, намаз од малина, хладно цеђено уље од бундеве, сирови мед са лиофилизованом шљивом у праху и ајвар.
Потврда квалитета за традиционалне премијум српске прехрамбене производе и ове године је стигла из Брисела.
Преко 200 светских кувара и сомелијера на манифестацији у Бриселу пробали су „на слепо“ најразноврсније производе из целог света.
За првокласан укус наградили су и пет производа српских компанија: „Агранела“ из Ваљева, „Рил ред росбери“ из Бечеја, „Ековитал“ из Бикић Дола, „Хепи хонеј“ из Београда/Кучева и „Стрелу“ из Лесковца.
Учешће на овој манифестацији и награда Међународног института за укус прилика је да се промовише српска индустрија висококвалитетне хране и отворе нови путеви међународне сарадње.
Награђени српски произвођачи су се представили бриселској публици и на пријему који су организовале Амбасада Републике Србије у Белгији и Мисија Република Србије при ЕУ.