Додик: Прихватити РС са свим њеним правима или неће бити БиХ

© Tanjug / Раде ПрелићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајући, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да се у БиХ мора прихватити Република Српска, са свим њеним уставним правима, или, упозорио је, неће бити ни БиХ.

„Нико се неће играти са српским националним интересима и са интересима Републике Српске, која ће, на нивоу институција БиХ, бити представљена како треба или неће никако“, поручио је Додик на конференцији за новинаре у седишту РС у Источном Сарајеву, преноси РТРС.

Он је додао да они који се, наводно, највише брину за БиХ, у првом реду лидер СДА Бакир Изетбеговић, у ствари ризикују њено постојање водећи политику која је довела до скоро потпуне блокаде институција.

Додик је оценио да БиХ данас није ништа ближе формирању власти него у новембру прошле године, подсетивши да су формирани само „карикатура која се зове Представнички дом“ и Дом народа, који не функционишу у пуном капацитету.

Указао је и да БиХ нема усвојен буџет и да функционише привремено финансирање, истичући да је нове одлуке о томе потребно донети следеће седмице, али да је питање да ли ће оне моћи да буду донете.

Додик је упозорио да би због тога могло да дође до обуставе исплате плата у институцијама БиХ људима који су тамо запослени, а од којих су многи у кредитима...

„Ми нисмо криви за то, ми смо спремни на формирање власти“, поручио је Додик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала