Русија: Безбедност Израела је важна, али и интереси суседа

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија
Пратите нас
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев сматра да безбедност Израела треба да се обезбеђује узимањем у обзир интереса других држава региона.

„Ми разумемо забринутост Израела и желимо да те претње које постоје буду елиминисане и да безбедност Израела буде осигурана. За нас је то врло важно“, нагласио је Патрушев на церемонији отварања тространог састанка о Сирији на којем учествују, поред Патрушева, помоћник председника САД за националну безбедност Џон Болтон и шеф Савета за националну безбедност Израела Меир Бен Шабат.

Он је додао да треба узети у обзир и интересе других регионалних држава.

„Ако их не будемо видели, знали, узимали у обзир, сумњам да можемо постићи неки конкретан резултат“, изјавио је секретар Савета безбедности Русије.

Он је подсетио да Иран заједно са Русијом води борбу против тероризма.

„Имамо узајамну могућност да утичемо једни на друге и слушамо једни друге“, нагласио је Патрушев.

​Патрушев је у понедељак допутовао у Јерусалим на дводневне разговоре са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом, председником израелског савета за националну безбедност Меиром Беном Шабатом и саветником америчког председника за националну безбедност Џоном Болтоном.

Патрушев је раније саопштио како намерава да са својим колегама из Израела и Сједињених Америчких Држава разговара о унутрашњем политичком решењу у Сирији, уништењу преосталих терориста и обнови те земље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала