Бојево гађање у Никинцима: Србија демонстрирала војну моћ (видео, фото)

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANEУ Никинцима је за војни врх и бројне уприличен приказ са бојевим гађањем
У Никинцима је за војни врх и бројне уприличен приказ са бојевим гађањем - Sputnik Србија
Пратите нас
Поводом 70 година предузећа „Југоимпорт-СДПР“, у Никинцима је данас, за војни врх и бројне иностране делегације које су посетиле међународни сајам наоружања и војне опреме “Партнер 2019“, уприличен приказ са бојевим гађањем.

 

Приказ, коме је присуствовао и министар одбране Александар Вулин, био је прилика за промоцију средстава наоружања и војне опреме из развојног и производног програма овог предузећа, али и ВТИ-а и Одбрамбене индустрије Србије, о којима је говорио представник „Југоимпорт-СДПР“ Александар Лијаковић.

Командант приказа био је директор Техничког опитног центра пуковник Слободан Илић, саопштило је Министарство одбране.

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANEПриказ је отпочео налетима тренажног авиона „ласта“, након чега су уследили заокрети и понирања авиона Г-4
Бојево гађање у Никинцима: Србија демонстрирала војну моћ (видео, фото) - Sputnik Србија
Приказ је отпочео налетима тренажног авиона „ласта“, након чега су уследили заокрети и понирања авиона Г-4

Налетима тренажног авиона „ласта“ отпочео је приказ, након чега су уследили борбени заокрети и понирања авиона Г-4 и ракетирање стационарног циља навођеним ракетним зрнима 128мм М15, што је нова верзија познате „муње“.

Симулацијом тактичке ситуације напада терориста у урбаном подручју, припадници САЈ-а демонстрирали су гађање пиштољем ЦЗ999 и пушком „пумпарицом“.

Гости су могли да се увере и у перформансе беспосадног возила „Милош“ и оклопног возила „Лазар-3“, из којих су гађани различити циљеви са даљински управљаним борбеним станицама са митраљезима.

Бојевим гађањем своју снагу је демонстрирала и самоходни топ-хаубица 155 мм НОРА Б52.

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANEСимулиран тактички напад терориста у урбаном подручју
Бојево гађање у Никинцима: Србија демонстрирала војну моћ (видео, фото) - Sputnik Србија
Симулиран тактички напад терориста у урбаном подручју

У широкој лепези приказаног наоружања и војне опреме нашли су се и авион „сова“, артиљеријски ПВО систем ПАСАРС, ракете „маљутка“ 2ф и 2Т5, модуларне пушке у калибру 6.5 мм са оптичким и видео нишаном, нове снајперске пушке, различита муниција и системи наоружања ватрене подршке...

Предузеће „Југоимпорт-СДПР“ оријентисано је, пре свега, на развој и производњу сложених борбених система, интеграцију наступа и промоције одбрамбене индустрије Србије на светском тржишту наоружања и војне опреме, као и опремања Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова сложеним наоружањем из увоза, али и из сопствене производње, што уједно „Југоимпорт-СДПР“ лидером у области наоружања и војне опреме у региону и респектабилним учесником на светском тржишту.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала